miercuri, 26 ianuarie 2011

Monumentul valizei necunoscute

Incerc de vreo cateva zile sa remarc fotografic un fapt. Avand in vedere situatia mea actuala in care mi se pare cel putin absurd sa ma deplasez doar pentru o instantanee pe care oricum n'as avea cum sa o extrag din aparat din motive subiective cum ar fi ca's atehnica si prea putin preocupata, am asteptat s'o dea altii inainte dupa ceva aventuri pe google. Si inevitabilul s'a produs, gratie vigilentei ziaristilor de la libertatea care trolleaza la scara mai larga decat mine:
Pentru cititorii si colaboratorii in Cluj, in numar de 1, vreau sa mentionez ca poza e facuta in Piata Presei Libere care e un loc mare la noi in trib, cu multe statii de trolee si tramvaie, DAR fara metrou. Iar pe soclu' ala a stat candva statuia lui Lenin si monumentu' voluntarului necunoscut la a carui dezvelire au contribuit Bucurenci si Iulia Vantur. Adica niste treburi de maxima importanta si valoare culturala la randul lor.
Io acum m'as putea apuca sa perorez despre societatea de consum, dar onania vorbeste de la sine. El e caterinca asa, de ce sa ma cac pe mine. Adica e de o mare caterinca. Daca au incercat sa faca ceva gen piramida de la Luvru, le'a iesit in stil pur romanesc. Nici statuia lui Obama ca'n poza noastra de pe blog daca o puneau in fata Casei Presei Libere, care e o tentativa de copie a unei cladiri de prin United States of Russia n'arata mai hal de caterinca. E un fel de reclama la metaxa. E un fel de nu se poate exprima in cuvinte de cat de intr'un fel de nefel e. Daca'mi mai vin idei, io vi le mai zic.